Tuesday, January 13, 2009

QUIZZARDS ANNIVERSARY QUIZ #3

PENTATHLON EPISODE 3

QM-ANUBHAV CHATERJEE

This is the third among the series of quizzes we have planned as part of the celebration of 5 years of the Quizzards_2k4 yahoo group.This is an Entertainment Quiz with Bollywood as the central theme.

This was the easiest quiz of the series ,hence an extremely high scoring one.This edition saw 30 responses to the quiz.As many of you realised ,question number 5 had the answer inadvertently inserted within the question itself.


Q1.After completing his school from St.James.Kolkata and college education from Presidency college,he joined a band called Chandrabindoo. Before that he formed another band with his Presidency batchmates, called "Jotugriher Pakhi".Now he is an established music director in bollywood.Identify him?

Ans:Pritam

Q2.One of them is a lead singer of Mumbai-based electronic band Pentagram. They also were the mentors of Raja Hasan in Saregamapa 2007, a popular singing contest broadcasted in Zee TV.Identify the duo?

Ans:Vishal Shekhar

Q3.His name is Anwar but he is better known by a different name. His debut song was in 1984.He learnt music form Pandit Ram Prasad Sharma. Was last heard in the movie Ugly aur Pagli.How do we know him?

Ans:Anu Malik


Q4.The surname of this duo is Raghuwanshi and Panchal. They won their 1st filmfare award for the music of the movie Chori-Chori.Identify the duo?

Ans:Shankar Jaikishen

Q5.His name is Mohammed Zahur "Khayyam" Hashmi.He last scored for a movie Yatra in 2006.Identify him?

Ans:Khayyam

Q6.His name is Kattassery Joseph but he is better knwn by his surname. In 1980 he established the Tharangni Studio at Trivandrum.Who is being described?

Ans:Yesudas


Q7. They are slowly becoming popular by the title 'Amar-Akbar-Anthony' of Bollywood music.Their last hit was Rock-On! Identify the trio?

Ans:Shankar Eshan Loy

Q8. His father Aparesh was a trained classical singer and his mother Bashabi was a singer trained in Shyama Sangeet..Identify the music director?

Ans:Bappi Lahiri

Q9.He was better known by his 1st name.His complete name was Lal Nagrath.His 1st movie as a composer was Neki aur Badi (1949).His grandson is a superstar.Identify the composer?

Ans:Roshan

Q10. His first movie as a composer was Pyaar Kiya to Darna kya.Before becoming a music director he was a television producer.His forthcoming movies include Kaajra Re,Hey Gujju as an actor etc.Identify this multi talented music director?

Ans:Himesh Reshamiyya

31 comments:

Shrey said...

1.Pritam
2.Wishal-Shekhar
3.Anu Malik
4.Shankar Jaikishan
5.The celebrated composer Khayyam, who also scored for Umrao Jaan
6.K.J.Yesudas, or simply Yesudas
7.Shankar-Ehsaan-Loy
8.Bappi Lahiri
9.Roshan, Hrithik Roshan's grandfather
10.Himesh Reshammiya

chanchal said...

1. Pritam

2. Vishal - Shekhar

3. Anu Malik

4. Shankar - Jaikishen

5. khaiyyam

6. Yesudaas

7. Shankar Eshaan Loy or SEL

8. Bappi lahiri

9. Roshan

10. Himesh Reshamiya

From Chanchal ....

Anon said...

6. In South, we don't often follow the concept of surname.

Yesudas is his given name. Joseph comes from his father (Augustin Joseph). Kattassery is the family name.

Grondmaster said...

Answers:
1. Pritam
2. Vishal-Shekhar
3. Anu Malik (aka Annu Malek)
4. Shankar - Jaikishen
5. Khayyam
6. Yesudas
7. Shankar Ehsaan Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan
10. Himesh Reshammiya

Regards,
Harshal Modi

neets said...

1. Pritam Chakraborty
2. Vishal
3. Anu Malik
4.Shankar-Jaikishen
5.Khayyam
6.Yesudas
7. Shankar Ehsaan Loy
8.Bappi Lahiri
9.Rakesh Roshan
10.Himesh Reshammiya

DK said...

1. pritam
2. vishal and shekhar
3. anu malik
4. shankar jaikishan
5. khayyam
6. K J yesudas
7. shankar ehsaan loy
8. bappi lahiri
9. rakesh roshan
10. himesh reshamiya

I Am Nikhil said...

1. Pritam Chakraborty
2. Vishal Shekhar
3. Anu Malik
4. Shankar Jaikishan +
5. Khayyam of Umrao Jaan fame (the original 1981 movie, not the Ash starring remake)
6. Yesudas+
7. Shankar Ehsaan Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan +
10.Himesh Reshammiya

Tushar Naphade said...

1. PRITAM
2. VISHAL SHEKHAR
3. ANU MALIK
4. SHANKAR JAIKISHAN
5. KHAYYAM
6. K.J. YESUDAS
7. SHANKAR EHSAAN LOY
8. BAPPI LAHIRI
9. ROSHAN
10. HIMESH RESHAMMIYA

a'politik' said...

1)pritam

6)Yesudas

7)Shankar-ehsaan-loy

9)Roshan

10)Himesh Resammiya?

Navin Ragade said...

My Answers:

A1. Pritam

A2. Vishal & Shekar

A3. Anu Malik

A4. Shankar-Jaikishan

A5. Khayyam

A6. KJ Yesudos

A7. Shankar Ehsaan Loy

A8. Bappi Lahiri

A9. Roshan

A10. Himesh Reshammiya

partha s g said...

1.Pritam Chakrabarty
2.Vishal Shekhar
3.anu malik
4.Shankar Jaikishen
5.Khaayam.
6.Yesudas
7.Shankar Ehsaan Loy
8.Bappi Lahiri
9.Roshan
10.Himesh Reshamiya

i thought the questions were a bit on the easier side. and i think the info on the anu malik questions is wrong too - though the name anwar is hint enough to crack it i think

partha

anal said...

Name : Anal Ghosh
E-Mail : anal.ghosh@gmail.com

1. Pritam
2. Vishal-Shekhar
3. Anu Malik
4. Shankar-Jaikishen
5. Khayyam
6. Yesudas
7. Shankar-Ehsaan-Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan
10. Himesh Reshamiyya

Anonymous said...

senders name-v.chandrashekar
e mail-bangaloremachine@yahoo.co.in
answers
1-pritam
2-
3-
4-shankar jaikishen
5-khaiyyam
6-yesudas
7-shankar ehsaan loy
8-
9-roshan
10-himesh reshammiya

aaa said...

Quizzards anniversary Quiz 3
1. Pritam Chakraborthy
2. Vishal Dadlani and Shekhar Ravjiani
3. Anu Malik
4. Shankar - Jaikishan
5. Khayyam
6. K J Yesudas
7. Shankar - Ehsan - Loy
8. Bappi Lahiri
9. Rajesh Roshan
10. Himesh Reshammiyya

ashish said...

1) Pritam
2) Vishal Shekhar
3)Anu Malik
4)Shankar Jaikishan
5)Khayyam
6)Jesudas
7)Shankar Ehsan Roy
8)Bappi Lahiri
9)Roshan
10)Himesh Reshammiya

Animesh said...

1. Pritham
2. Vishal-Shekhar
3. Ishq Bector
4. Shankar & Jaikishan
5. Khayyam
6. Dr. K.J.Yesudas
7. Shankar Ehsaan Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan
10. Himesh Reshammiya


Animesh

Anonymous said...

1) Bappi Lahiri (Guessing)
2) ???
3) ???
4) Shankar Jaikishen
5) Music director called Khayyam.
6) K J Yesudas
7) Ehsan, Loy, Somebody!
8) ??
9) Roshan
10) ??

Crawlbehind said...

Answers:

1.Pritam
2.Vishal-Shekhar
3.Anu Malik
4.Shankar Jaikishan
5.Khayyam
6.Yesudas
7.Shankar Ehsan Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan
10.Himesh Reshammiya

Anonymous said...

1.Pritam Choudhary
2. Vishal Shekhar
3.Anu Malik
4. Shankar Jaikishan
5.
6.Yesudas
7. Shankar Ehsan Loy
8.Bappi Lahiri
9.Roshan
10. Himesh Reshammiya
DEBJIT

Dipesh said...

Ans 2: Vishal
Ans 7:Shankar, Ehsaan, Loy
Ans 10: Himesh Reshammiya

Cintom Kashyap said...

1. Pritam Chakraborty
2. Vishal and Shekhar
3. anu Malik
4. Shankar Jaikishan
5. Khayyam(was it a googly)!!!
6. Yesudas
7. Sankar-Ehsaan-Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan Lal Nagrath or Roshan
10.who else but Himesh Reshammiya!!

Shanil said...

2.Vishal Shekhar 4.Shankar Jaikishan 5.Music director Khayyam 7.Shankar Ehsan Loy 9.Roshan grandfather of Hritik 10.Himesh Reshamiya

Ashish Gupta said...

Lot of guess work!
1. Preetam
2. Jatin-Lalit
3. Sonu Nigam
7. Shakar-Ehsaan-Loy

devendra s.prabhune said...

1.shantanu moitra
2.vishal-shekhar
3.anu malik
4.shankar-jaikishan
5.khayyam(absolute sitter!avoid these kind of questions,please!!!!)
6.yesudas
7.shankar-ehsan-loy
8.bappi lahiri
9.roshan
10.himesh"capesh"reshmmiya
-devendra s.prabhune

mitrashankar said...

1. pritam
2.vishal shekhar
3.Anu mAlik
4.Shankar Jaikishen
5.Khayyam
6.Yesudas
7.Shankar Ehsaan Loy
8.Bappi Lahiri
9.Roshan
10.Himesh Reshammiya

Anonymous said...

answers-
1) pritam
2) vishal & shekhar
3) anu mallik
4) shankar- jaikishan
5) khayyam
6) yesudas
7) shankar eshan loy
8)
9) roshan
10) himesh reshmia


nadeem $

Mariam said...

Answers for Anniversary Quiz#3, posted on January13, 2009

1. Pritam
2. Vishal-Shekhar
3. Anu Malik
4. Shanker-Jaikishan
5. Khayyam
6. Yesudas
7. Shankar-Ehsaan-Loy
8. Bappi Lahiri
9. Roshan
10. Himesh Reshamiyya

Mariam Ahmed

Ignoramus Scribbler said...

1.pritam.
2.vishal-sekhar.
3.anu malik.
4.shankar jaikishan.
5.khayyam.
6.yesudas.
7.shankar ehsaan loy.
8.bappi lahiri.
9.roshan.
10.himesh reshamiya.

Anonymous said...

answers anniversary quiz 3
SYED OSAMA AFZAL....

1 pritam

2 vishal shekhar

3 anu mallik

4 shankar jaikishan

5 khayyam

6 jesuda or yesuda

7 shankar eshan loy

8 aadersh shrivastava

9 roshan

10 himesh reshmia

Gaurav Menghani said...

1. Pritam
2. Vishal Dadlani
3. ??
4. Laxmikant - Pyarelal?? [Guessing]
5. Khayyam
6. Yesudas
7. Shankar Ehsan Loy
8. A R Rahman
9. Mr. Roshan
10. Himesh Reshammiya

anit said...

1)pritam chakraborty
2)vishal and shekhar
3)anu malik
4)Shankarsingh Raghuwanshi and Jaikishan Dayabhai Panchal
5)his name is mohammad zahur khayyam hashmi
better known as khayyam
6)yeshuraj
7)shankar,ehsaan,loy
8)bappi lahiri
9)roshan(grandfather of hrithik roshan)
10)himesh reshammiya

Post a Comment

Comments are moderated