Wednesday, February 18, 2009

QUIZZARDS ANNIVERSARY QUIZ #7

PENTATHLON EPISODE 7

QM- Souvik Basu (TEAM QUIZZARDS)

This is the seventh among the series of quizzes we have planned as part of the celebration of 5 years of the Quizzards_2k4 yahoo group.This is a General Quiz


1. XY.com is a website devoted to reviews, information, and news of movies. The name derives from the historical cliché of throwing Y and other produce at stage performers if a performance was particularly bad. Its owned by Newscorp. Which site?

Ans.RottenTomatoes

2. X was an overnight success from the debut of her act at the Musée Guimet on 13 March 1905. Following that success, she became the long-time mistress of the millionaire Lyon industrialist Emile Etienne Guimet who founded the Musée. She posed as a Java princess of priestly Hindu birth, pretending to have been immersed in the art of sacred Indian dance since childhood. She brought this carefree provocative style to the stage in her act, which garnered wide acclaim. The most celebrated segment of her act was her progressive shedding of clothing until she wore just a jeweled bra and some ornaments upon her arms and head. X?

Ans. Mata Hari

3. The _____ had its origins in the real-life case of the death of a boy, Dennis O'Neill, who died whilst in the foster care of a Shropshire farmer and his wife in 1945. In Shakespeare's play Hamlet, "The ______" is Hamlet's answer to Claudius's inquiry about the name of the play whose prologue and first scene the court has just observed (III, ii). The play is actually The Murder of Gonzago, but Hamlet answers metaphorically, since "the play's the thing" in which he intends to "catch the conscience of the king." Fil in the blank.

Ans.The Mousetrap

4. Identify this 2 sportsmen who formed a great friendship in the Olympics.

Ans. Carl Lutzlong and Jesse Owens

5. An avid cricket fan, he is reported to have said, "One of my main obsessions in life is the game of cricket—I play and watch and read about it all the time". Being Chairman of the Gaieties Cricket Club and a lifetime supporter of the Yorkshire Cricket Club, He devoted a section of his official website to Cricket. He also acted in theatres under the name David Baron. Who is he?

Ans.Harold Pinter

6. The prizes were presented originally at a ceremony in a lecture hall at MIT but now in Harvard University's Sanders Theater. The ceremony is co-sponsored by the Harvard Computer Society, the Harvard-Radcliffe Science Fiction Association and the Harvard-Radcliffe Society of Physics Students.Throwing paper airplanes onto the stage was a long-standing tradition at the ceremony, changed at the 2006 ceremony because of "security concerns."
The ceremony is recorded and broadcast on National Public Radio and is shown live over the Internet. The recording is broadcast every year, on the Friday after U.S. Thanksgiving, on the public radio program Science Friday.Which prizes?

Ans.Ig Nobel Prize

7. St. Petersburg rightfully bears the name of the city of museums. There are museums devoted to dolls, railway transportation, banking, political police, even gramophones and phonographs. Hence it was only right that the ___ Museum would be set up here. However, the museum was shifted to Moscow. This transfer from St. Petersburg to Moscow was not by chance. In fact, it is quite symbolic that the museum is now situated in Moscow, which is the historical place this famous product originates from. XVth century is considered the starting point of its history. The museum appeared within the precincts of the Kremlin in Izmailovo, a unique historical and architectural complex, for pleasure of tourists and guests of Moscow. Fill in the blank.

Ans.Vodka Museum

8. No.10: Jennifer Granholm, governor of Michigan. (written)
No.9: Samantha Power, Irish American journalist, author and academic
No.8: X
No.7: M.I.A., stage name of Mathangi 'Maya' Arulpragasam, British song writer and artist of Tamil descent
No.6: Meredith Vieira, American journalist and TV celebrity
No.5: Lisa Ling, American TV journalist
No.4: Katie Couric, American TV journalist
No.3: Sarah Silverman, American singer, actor, comedian, writer
No.2: Tina Fey, American TV actor, producer
No.1: Y and Zadie Smith (Honorable Mention)
X & Y please.

Ans.X-Jhumpa Lahiri, Y- Ana Ivanovic.
This is the list of Thinking Man's Sex Symbols compiled by Daily Beast.

9. In terms of Google searches in India in 2008, Katrina Kaif has been placed the first among all actresses.Which actress was ranked second among the actresses in terms of the number of searches on Google?

Ans.Aishwariya Rai

10. Identify this person with Sourav Ganguly.

Ans.Gerd Muller

20 comments:

abhiram said...

1. rotten tomatoes
2. mata hari
3. the mouse trap-agatha christie
4. luz long and jesse owens
5. harold pinter
6. ig noble
7. the vodka museum
8. x-jhumpa lahiri
y-ana ivanovic
9. aishwarya rai
10. gerd muller

aishwarya said...

1)rottentomatoes.com
2)mata hari
3)the mousetrap
4)luz long ,jesse owens
5)harold pinter
6)the ignobel prizes
7)-
8)-
9)namitha
10)-

a'politik' said...

1. Rotten tomatoes
2.Mata Hari
4. Jesse owens &
5.Harold Pinter
6.Ignoble prizes
8.Jhumpa Lahiri and Ana Ivanovic (thinking mens sex symbols)

Swarun said...

1-rottentomatoes.com
2-
3-
4-Luz Long and Jesse Owens
5-Harold Pinte
6-IgNobel Prizes??
7-
8-
9-Priyanka Chopra??
10-

Swarun Krishna

Sathya said...

1. RottenTomatoes.com
2. Mata Hari
4. Jesse Owens &
8. Jhumpa Lahiri & Ana Ivanovic
9. Aishwarya Rai

Rabi said...

Good Qs Souvik...Here are my answers:

1. rottentomatoes.com.
2. Mata Hari.
3. The Mousetrap.
4. Luz Long & Jesse Owens.
5. Harold Pinter.
6. Ig Nobel Prize.
7. Vodka Museum.
8. Jhumpa Lahiri & Ana Ivanovic, they all are top 10 "sex symobls of the thinking man" for 2008.
9.Aishwarya Rai.
10. No clue, may be the coach of Sourav Ganguly and Videocon School of Cricket.

Grondmaster said...

Answers:
1. Rotten Tomato
2. Mata Hari
3. The Mousetrap
4. Luz Long & Jesse Owens
5. Harold Pinter
6. The IgNobels
7. Vodka
8. X - Jhumpa Lahiri
Y - Ana Ivanovic
9. Aishwarya Rai-Bacchan
10.

Regards,
Harshal Modi

Vasu Ramanujam said...

1 www.rottentomatoes.com
2 Mata Hari
3 Mousetrap
4 Lutz Long and Jesse Owens
5 Harold Pinter
6 Ig Nobel Prizes
7 Vodka
8 Jhumpa Lahiri, Ana Ivanovich
9 Aishwarya Rai
10

Prateek Vijayavargia said...

Great Quiz,

My answers:

1. Shud be RottenTomatoes.com
2. Mata Hari
4. Luz Long and Jesse Owens (1936 Berlin Olympics) - One of my favourite qns.
5. Harold Pinter
6. The IgNoble Awards
9. Asin?

Anand Shankar said...

1)Rotten Tomatoes
2)Mata Hari
6)Ignobel Awards
8)Jhumpa Lahiri and Ana Ivanovic(thinking man's sex symbols)
9)Deepika Padukone
10)

Animesh said...

1. www.rottentomatos.com
2. Mata Hari
3. Mousetrap
4. Luz Long & Jesse Owens
5. Harold Pinter
6. lg Nobel Prize
7. Kremlin Museum
8. Jhumpa Lahiri & Ana Ivanovic
9. Aishwarya Rai
10.

Karan said...

2.Mata Hari
5.Harold Pinter

malcaluffin said...

1. rotten tomatoes
2. mata hari
3. manslaughter
4. Jesse Owens and Luz Long
5. ...
6. Ig Nobel
7. Volga museum
8. ..
9. angelina jolie
10...

Kamayani 'The Verbaliser' Sharma said...

1.Rotten Tomatoes ie. rottentomatoes.com

2.Mata Hari

3.The Mousetrap (by Agatha Christie)

4.

5.

6.The Ig-Nobel Awards

7.

8.The Thinking Man's Sex Symbol poll

9. Aishwarya Rai

10.

harshal agrawal said...

Ans 4 : Luz Long and Jesse Owens.

TS said...

My answers are as follows:
1. Rotten Tomatoes
2.Mata hari
3. Mousetrap
4. Jesse Owens
5.John Major
6. Arthur C Clarke Awards
7. Hermitage
9. Frieda Pinto
10. Paddy Upton

b u b b l e s said...

1. Rotten Tomatoes
2. Mata Hari
3. Manslaughter
4. Lutz Long and Jesse Owens
5. Harold Pinter
6. Ignobel Prizes
7. Vodka Museum
8. X- Jhumpa Lahiri Y - Ana Ivanovic

Anonymous said...

name-v.chandrashekar
email:bangaloremachine@yahoo.co.in
answers-
2-matahari
4-lutz long & jesse owens

Shashank said...

1. RottenTomatoes
2. Mata Hari
3. The Mousetrap
4.
5. Harold Pinter
6. Ig Nobel Prize
7. Museum of Bells
8. Jhumpa Lahiri, Ana Ivanovic
9. Namitha
10.

samruddhi said...

1. rottentomatoes.com

2. Mata Hari

3. The Mousetrap

4.

5. Harold Pinter

6. Ig Nobel prizes

7. Vodka Museum

8. Jhumpa Lahiri and Ana Ivanovic

9. Aishwarya Rai

10.

Post a Comment

Comments are moderated